Tuesday, July 13, 2010

Memorial of a World Cup....

ketika piala dunia baru berlangsung di tempat singa makan orang... ramai yang menjangkakan World Cup kali ni menjadi sangat2 interesting.. semua orang menanti ape yg menarik mengenai edisi kali ni.. permulaan world cup agak hambar dan agak negatif bila orang ramai komplen mengenai vuvuzela dan kekurangan gol.tapi lama kelamaan, semua tu tenggelam dek aksi kehebatan pasukan-pasukan yang beraksi..

disini bagi mengingati semula WC2010 yang berakhir secara rasmi semalam.. aku senaraikan keyword2 dan point2 sepanjang WC.



1. Lagu-lagu bertemakan AFRIKA..

-lagu tema taun ni agak lambat dikeluarkan sampai aku pon tercarik2 yg mane lagu tema yg sebenar dan akhirnya ter-reveal lah lagu Waka Waka oleh SHAKIRA yg sekali lag
i dipilih menjadi penyanyi untuk world cup..lagu dia yg dulu Hips Dont Lie agak fail dan kali ni Waka Waka walaupon masih mengikut tema..still suxx. pilihan aku adalah dari Knaan-Wavin Your Flag(versi Coca Cola),antara lagu lain ialah Akon-Oh Africa
kenangan manis taun ni melihat Shakira in HD..fuhh!!!

2. Vuvuzela

-alat muzik paling tak best dalam sejarah( not insulting) tapi penggunaan yang terabur time world cup kali ni membunuh sorakan penyokong...walaupon time game Brazil ada yang cube buat irama sikit2.tapi nyata tune die tetap satu..."poooonnnnnnnnn"
vuvuzela dan sejarahnye yang ngeri


3. Maradona dan Messi

-kalau nak di'rounded up' diorang ni..hanya one word sahaja yang layak... "Overrated". Lionel Messi tepat seperti dijangka seblom ni, beliau adalah harapan rakyat Argentina dan nyata beban tu terlalu berat untuk si kecik messi... he flop the whole tournament no matter how you want to put it.. yer die maybe satu-satunye pemain yang 'main' untuk argies.tapi ni world cup beb...maradona plak memang hampeh..tapi die tetap hero argentina(katenyer....) beliau seorang religious dan bukan tactician genius.lol. totally overrated and totally flop

blah la korang...

4. Larissa Riquelme

- she came out of nowhere dan dengan beberapa keping gamba kontroversi. Minah ni menempa populariti mendadak tanpa perlu masuk AF atau Mentor. memula die berjanji nak joging bugel kalau paraguay menang WC.tapi disebabkan gian ya amat, Spain menang pon jadi laa..nak gak lari bugel...
Larissa Riquelme bogel?? naaahhh...Sara Carbonero bugel?? yeahh!!! but too bad she's not gonna do it.. beauty with brains

5. Octopus Paul

- seekor sotong yang berusaha mengajak manusia menjadi khurafat. Akhirnya semua ramalan sotong ni menjadi tepat 100%. so.... more alasan untuk khurafat? dunia makin nak tamat.ish ish ish....
errr..gamba ni takde kene mengena ngan aku...

6. Forlan Factor

-pemenang Golden Ball. pemilihan beliau nampak agak mengejut kerana Xavi dan Wesley Sneijder adalah antara nama yang akan menang award sebagai best player of WC. tapi pemilihan ni tepat sbb Forlan mmg layak untuk award ni.. seorang penyerang yang hebat, memiliki skill dead-ball specialist yang jarang striker ade. dan sangat influential through out this tournament. aku teringat member aku yg minat gile forlan nih.. aku
harus berbangga ngan dia sebab tak sangka mamat yang die minat tu menjadi sangat influential...

Diego Forlan...the best number 10 of this WC...

7. And there was the giants..

terlalu banyak kalau nak diperkatakan mengenai gergasi bola sepak dunia dlm tournament kali ni. sebahagiannya menjadi flop dan terus tersembam di pusingan awal.antaranya ialah France, Italy, dan Cameroon. mereka gagal segagal-gagalnya. England, Brazil dan Argentina pulak menjadi gergasi yang tumbang di round of 16 dan suku akhir, sementara Germany iaitu gergasi yang menewaskan gergasi-gergasi lain dengan empat gol pula akhirnya tumbang dek penangan Espana.
untuk England yang menjadi team atas katil taun nih.segalanya serba tak kena.
Golden Generation telah gagal lagi seperti gagalnya mereka ke Euro 2008. nyata golden generation
ini bukanlah golden generation. itu cume retorik semata..



8. Stars top flop.


pemain bertaraf bintang hampir kesemuanya flop. Dalam kita celebrate kelahiran bintang2 baru World Cup. bintang-bintang yang sepatutnya menjadi bintang semuanya pulang dengan bintang2 penuh kat kepala. bukti kukuh boleh dilihat dalam iklan Nike yang nyata semuanya(ya aku maksudkan semuaaa) dalam iklan tu flop.

Sampaikan Roger Federer pon terkene tempiasnya tewas sebelum ke separuh akhir di Wimbledon. kalau taktau sape calon-calon iklan nike tu,meh aku senaraikan..Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo, Didier Drogba dan Franck Ribery.. sebagai tambahan bintang2 yang turut flop ialah
Steven Pienaar, Harry Kewell, Fabio Cannavaro, Diego Milito(jarang bermain), Kaka dan Fernando Torres.

Wayne Rooney boleh lah dianggap pemain paling FAIL WC kali ni

9.Kontroversi pengadil

-Pengadil jugak tak ketinggalan mendapat nama dalam tournament kali ni.segalanya bermula pada perlawanan England Vs Germany.. Lampard telah di'denied' clear goal dan keputusan pengadil telah menyebabkan mental ingurland koyak sehingga net mereka koyak dikerjakan jerman sebanyak 4 kali..selepas itu perlawanan Mexico VS Argentina jugak menjadi kontroversi bile Tevez yang dilihat ofsaid telah dibenarkan golnya sekaligus mengubah permainan.
antara perkara lain yang akan diingati ialah kes abang sub kita yang ditipu idup2 oleh FIFA.katenye nak bagi semua ref jaga game.penyudahnya abang sub mencatat rekod sebagai pengadil paling banyak sertai game dlm WC taun ni dan semuanya jadi tukang angkat sub board..kontroversi berterusan di final bile Howard Webb melayangkan 13 kad kuning dan 1 kad merah dalam perlawanan kali ni..
well ade orang kata pengadil adalah antara sebab utama kenapa kita suka bola sepak..takde ref,sape lagi kita nak panggil kayu,berat seblah,buta dan sebagainya...ish ish ish...


patut laaa tak gol....

the new Hand Of God......

10. Its all about SPAIN.
-Yang ni aku malas nak ulas banyak2. semua orang da tau SPAIN menang,spain menang.. malah mereka adalah juara yang dicanang sejak awal.ade sedikit kekecewaan bagi aku sebab kemenangan ni tak mengejutkan dan paling aku kecewa corak permainan diorang yang terlalu sama dengan Barcelona. seriously, I dont need all this.
cukuplah sejak 4 tahun lepas aku disajikan corak total football dan short pass dalam permainan Barcelona dan aku tak nak tengok lagi dalam World Cup.tapi tu lah yg disajikan akhirnya..in fact masa Spain menang Euro 2008 pon gaya diorang tak macam ni.. cume kekecewaan aku sedikit terubat bile player pilihan aku Jesus Navas dapat main kat final dan kemasukan dia mengubah corak permainan spain menjadi lebih laju... tahniah untuk Spain.la furia roja..

first time haku terminat ngan San Iker punye personaliti..ni semua Sara Carbonero punye pasal

7 comments:

  1. sape sara carbonero ni??tak kenai pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. sara carbonero tu awek iker casilas

    ReplyDelete
  3. dh tutp ker blog ni secara rasmi yerk..
    4 thun lg bru bukak erk..

    ReplyDelete
  4. ape2 pon... wc kali ni.. sgt2 best :D

    ReplyDelete