Saturday, July 3, 2010

Puisi ini adalah hatimu: Puisi Patah Hati, Selamat Tinggal Kesedihan (Versi Sambal)





Terduduk ku disini ..
Menikmati angin angin yang menyapa halus
Menyaksikan matahari terbenam bisu tanpa suara
Melambaikan tanganku pada burung burung terbang pulang ketika senja




Terbayang kisah yang telah sampai pada akhirnya
Dan ku terdiam ..
Tak tahu harus berkata apa
Tak tahu hendak bergumam apa
Hanya pilu yang tertahan perlahan dan berharap kembali pergi sesudahnya



Loading...


Dan ku menghela nafas ... panjang
Mencoba melepas penat dan sesak nan tak berkesudahan
Mencoba membuang jauh .. kelu yang kian menari tanpa henti
Mencoba tetap tersenyum dalam simpul simpul lesung pipiku



Selamat tinggal kesedihan ..
Ku ingin mengirimmu terbang mencari cinta yang hilang
Dan biarkan ku bersama pencarianku kini

Dan ku menatap matahari
Yang kini tenggelam sudah tanpa mengucap salam terakhir
Yang hilang tanpa bekas juga warna warna kesaksian
Yang tergantikan oleh gelap gelap membuta dan menghanyutkan
Selamat tinggal kesedihan ..
Ku ingin mengirimmu terbang mencari cinta yang hilang
Dan biarkan ku bersama pencarianku kini





Selamat tinggal pasukan Sambal..

Original puisi dicipta oleh salah satu blog yang aku minati.. dapatkan di sini. (ye.. yang last tu aku tambah sket..)













Seperti yang kita tahu... pasukan kegemaran wa dah packing beg...
"percaya.. pada diri dengan harapan dan.. keyakinan...."
So.. tahniah pada pasukan oranje kerana dpt melakar sejarah yang tersendiri...
aku puji cara oranje main... sgt kental dan bersungguh...
u guys deserve it...

http://tribunadocariri.com/w/wp-content/uploads/2010/02/dunga.jpg
Pak Dunga... skang ko tersedak tak? sila la tukar style game Brazil lagi erk? Ne tau lepas ni ader plak penyokong fanatik letak bangkai babi plak depan umah ko ker... baru puas hati kan? Ye, ketepikan je la sumer player2 bagus... ko kan power.. pastu terima je la plak kete ko kene cat ngan cermin belakang kena pecah ngan peti ais...

Setelah mereka pergi... aku dah tiada apa lagi untuk berada di sini... tempatku di sisi KC kini... jadik pemerhati...

Thanx kepada semua blogger yang byk memberi inspirasi, keseronokan dan sebagainya selama aku posting di sini... aku amat2 terhibur... harap KC akan bukak satu lagi blog seperti dirancang iaitu blog "Kampung EPL"... aku akan jadik penulis gak... kini,
aku akan jadik pemerhati blog ni...

once again..
thanx kepada sumer!
bye2..



From Kufazriesyah with love... 
so nice to be here and post here...
Hope we can meet each other...
Chow!













Ronaldinho: Kan aku dah cakap...Brazil tak cukup power WC kali sebab aku xde...
Kufaz: Hm.. iye... tapi game ni bkan individual... kene main berpasukan...
Ronaldinho: Ala.. aku sorang je bleh gelecek sumer org..
Kufaz: Umah ko kt ne ye ronnie?
Ronaldinho: .............. yela2.. aku balik la skang.. thanx bg aku tgk WC10 kt umah ko... HD lg...
Kufaz: bye... jgn lupa bantal busuk ko tu...

6 comments:

  1. kah kah kah
    terasa dejavu sungguh!!
    entry ni!!
    kah kah kah

    ReplyDelete
  2. hahaha..kampung epl ? dalam perancangan...hehe

    ReplyDelete
  3. "Setelah mereka pergi... aku dah tiada apa lagi untuk berada di sini... tempatku di sisi KC kini... jadik pemerhati..."

    *syahdu betul ayat kat atas ni,wakaka...akupun kkdg menyampah jgk jadi pemerhati sebab skrg kat kepala otak aku banyak sangat idea nak wat posting lagi kat blog ni...tapi apekan daya,kem yang disayangi sudah balik kampung..isk..isk..(mood:sedih)

    ReplyDelete
  4. kau yg buat cerita pasal iklan nike tu kan?
    wakakakakakak tepat sekali, habis semua team dalam nike terkeluar. wahahahaaha tahniahhh :)

    ReplyDelete
  5. hahaha... tu la pasal.. ingatkan sumpahan tu dah tak kena pada brazil sebab ronaldinho dikeluarkan awal2 sebelum WC berlangsung... tak sangka kena gak! ces!!

    kc: yeah.. diharapkan blog epl tu akan dibukak ye? aku amat suka posting mcm ni... lgpun, dlm blog tu kita bleh bergabung tenaga! hehehe.. blues fever...

    yui: yup dejavu sungguh erk... xpe2.. aku tak frust sgt pun sbb game agak best... tapi sket kechewa sbb brazil amat jelas sekali bawah level sebenar diorg sejak Dunga amek alih... tu je yg bwat aku terkilan sket... :(

    ReplyDelete